Wait a minute mister postman

De postbode.

We kennen hem allemaal.

 

De welbekende man die (bijna) dagelijks op zijn fiets de o zo gewilde enveloppen, vooral als ze blauw zijn, afgeeft. Maar ook de man die vrolijk aanbelt om ons blij te maken met het zoveelste pakketje van de zoveelste webwinkel deze week. Die wij dan gretig uit zijn hand pakken, niet eens meer horen wat hij zegt, de deur dicht gooien om het pakket zo snel mogelijk open te scheuren.

 

Voor Djero, Dex en mij heeft de postbode een hele andere betekenis. Onze postbode is Italiaans. Scusi, SICILIAANS! (Please don't start the discussion, just say yes!) Praat Belgisch, maar is volgens hem geen Belg (het Belgische paspoort dat hij heeft is hem hard handig aangesmeerd, de arme Postbode) én komt elke dag na zijn werk thuis.

 

Postbode heet eigenlijk Andrea, is bonus papa van de jongens en sinds 18 december 2018 trotse vader van Sophia. Omdat Andrea als postbode in België werkte toen we elkaar rechts swipeten bij de welbekende datingsapp (is dit een woord?!) en Dex tijdens hun eerste ontmoeting reageerde met: ´de postbode is op bezoek`, zijn we hem trouw postbode blijven noemen. Het gaat zelfs zó ver dat sommige niet eens zijn echte naam onthouden.

 

Zo hebben we al vaak lachwekkende situaties meegemaakt. Toen postbode pas in ons leven was, vertelde Dex bijvoorbeeld vol trots: ´de postbode is blijven slapen!` Of in een supermarkt roept Dje mega blij: ´postbode, mag ik iets uitzoeken?` De blikken en reacties van de omgeving zorgen dan vaak voor een hoop hilariteit.Voor ons heeft het woordje postbode een hele andere betekenis. Bij ons zit hij in ons hart.

 

Onze postbode is mijn rots in de branding, laat me lachen tot ik geen adem krijg en discussieert met me over de zin van alles tot ik geen stem meer heb. Hij heeft mij en alle bagage die ik de afgelopen jaren verzameld heb geaccepteerd en liefdevol in zijn figuurlijke postzakken gestopt. Biologisch is er geen verband met de jongens, maar onze zielen kennen elkaar van een andere dimensie. I'm sure about that!

 

X Nina.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Amber (maandag, 04 februari 2019 14:54)

    Super leuk geschreven Nien, fijn dat je weer begonnen bent!

  • #2

    Mam (dinsdag, 05 februari 2019 07:49)

    Ja, ik weet het. Ik ben je moeder en die zeggen dat nou eenmaal... maar ik wil toch kwijt dat je een topvrouw bent en ik super trots op je ben!❤️